Home » Новини » Батьківщина К@ЛЛИ – Південна Африка)))

Батьківщина К@ЛЛИ – Південна Африка)))

Чи знаєте Ви, що Калла – Берегиня сімейного Щастя?

Великий витончений листок, що трепетно обіймає жовту свічку-серцевину – ось вона, калла! Здавалося б, які прості ці квіти, але, скільки в них елегантності і чарівності. Вони чудово виглядають і в букеті нареченої, і в вазоні на віконці, і в літньому саду. Ці квіти одночасно і урочисті, і ніжні. Залежно від сорту, вони можуть бути і білі, і лілові, і бордові, і жовті. Вишукані калли мають чудовий аромат, схожий з ваніллю.

13 лютого 2020 року в гімназії № 9 відбулася презентація заходу з географії на тему: “ЧудоКвітка” за участі учнів 8-А класу, Бурлакової Аріни та Голбан Марії (тьютор: Гриценко В.В.) в рамках  міжпредметного навчально-дослідницького проєкту «КвітковаФеєрія».

Батьківщина калли – Південна Африка. Умовно калли можна поділити на дві групи: білі, що досягають висоти до 150 сантиметрів, і кольорові, які не перевищують півметра. До наших днів дійшла красива африканська легенда про походження цих чудових квітів. У ній розповідається про шалене кохання хлопця та дівчини, які належали до різних племен.

Цікавою є і символіка цих ароматних квітів. Жовті калли вважаються символом багатства і успіху. Витончена біла калла уособлює чистоту і піднесеність почуттів, рожева – ніжність і закоханість, бордова – сімейні цінності. А жовта серцевина калли є символом мужності, стійкості й оптимізму. Ось чому калли можна дарувати як жінці, так і чоловікові – вони поєднують в собі і ніжність, і мужність одночасно.

Калли у весільному букеті мають особливе значення. Вважається, що ще з давніх-давен ця квітка була талісманом сімейного щастя. Якщо вірити символіці рослин, калли в будинку – одні з найсприятливіших квітів, які служать оберегом любові і миру.

Було #Вишукано#Ніжно#Елегантно#Чарівно#Географічно)))

Календар новин

Лютий 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Архив новин

Корисні посилання