Home » Новини » Увага))) Конкурс)))

Увага))) Конкурс)))

Міський етап Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна»

Надіслати кращі роботи до центру методичної та соціально – психологічної служби управління освіти Міської ради міста Кропивницького до 08 листопада  2018 року відповідно до Умов проведення конкурсу:

Учасники експедиції «Моя Батьківщина – Україна» проводять краєзнавчу, пошукову, науково-дослідницьку роботу, збирають емпіричні дані, фактичний матеріал, статистичну інформацію під час походів, експедицій, роботи в бібліотеках та архівах, а також під час тематичних змін у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Експедиція «Моя Батьківщина – Україна» проводиться за напрямами:

«Духовна спадщина мого народу»;

«Козацькому роду нема переводу»;

«Із батьківської криниці»;

«З попелу забуття»;

«Геологічними стежками України»;

«Географія рідного краю».

Вимоги до оформлення краєзнавчо-дослідницьких робіт

Мова виконання краєзнавчо-дослідницьких і науково- дослідницьких робіт визначається Конституцією України, Законом України «Про засади державної мовної політики».

Краєзнавчо-дослідницькі роботи подаються в друкованому вигляді та на електронних носіях інформації (документ Miсrosoft Word, шрифт TimesNewRoman – 14 pt, інтервал – 1,5 у форматі RTF) обсягом до 20 друкованих сторінок. У додатку до роботи (обсягом до 10 сторінок) можуть бути подані фотографії, малюнки, фотокопії, схеми, картографічний матеріал, вироби тощо розміром не менше ніж 10 х 15 см, а також відеоматеріали.

На титульній сторінці зазначаються назва адміністративно-територіальної одиниці, повне найменування навчального закладу та його підпорядкованість, тема краєзнавчо-дослідницької роботи та рік виконання, допускається використання графічних зображень для збільшення естетичної привабливості роботи.

На другій сторінці зазначаються прізвище, ім’я, по батькові автора краєзнавчо-дослідницької роботи або назва колективу (пошукової групи, гуртка, творчого об’єднання); прізвища, імена, по батькові керівника або керівників пошукової групи, наукових консультантів (у разі їх наявності), місця їх роботи та номери телефонів; списки учасників із зазначенням місця їх навчання.

Зміст роботи повинний бути складним за структурою.

У вступі має бути зазначено актуальність обраного дослідження, його об’єкт, предмет та мету, висвітлене пізнавальне та суспільне значення краєзнавчої та дослідницької роботи (актуалізація знань про об’єкт дослідження, виховний аспект дослідження). Окремо визначається практична значущість роботи у суспільному житті, шляхи використання здобутків пошукового дослідження в житті суспільства тощо.

В основній частині роботи впродовж всього викладення матеріалу повинні бути присутні посилання на використані джерела (електронні, літературні, картографічні тощо). Якщо після роботи подаються додатки, то в основній частині тексту на них обов’язково повинні бути посилання.

При оформленні висновків доцільно зазначити про досягнення, отримані в результаті дослідження, виконання поставлених перед початком роботи завдань.

На конкурс краєзнавчо-дослідницьких робіт можуть бути подані роботи, виконані колективно (пошукова група, гурток, творче об’єднання) або індивідуально.

 

Календар новин

Жовтень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Архив новин

Корисні посилання